ʻO nā ipu aniani me nā poʻi ʻohe: pehea e hoʻomaʻemaʻe ai a mālama iā lākou

Ua lilo nā ipu aniani me nā poʻi ʻohe i mea koho kaulana no ka mālama ʻana i nā meaʻai a me nā mea ʻē aʻe ma muli o kā lākou hoʻolālā eco-friendly a nani.Hoʻohui nā poʻi ʻohe i kahi manaʻo kūlohelohe a me ka rustic i nā kīʻaha aniani, e hoʻolilo iā lākou i kahi koho mālama a nani.Eia nō naʻe, no ka hōʻoia ʻana i ka lōʻihi a me ka maʻemaʻe o kāu uhi ʻohe, he mea koʻikoʻi ka mālama pono a me ka mālama ʻana.

ipu aniani lids bamboo2

ʻO ka hoʻomaʻemaʻe ʻana i nā poʻi ipu ʻohe he hana maʻalahi hiki ke hoʻokō ʻia me ka hoʻohana ʻana i nā ʻano hoʻomaʻemaʻe kūlohelohe a mālie.Eia kekahi mau hana e hoʻomaʻemaʻe a mālama ponoipu aniani me na po'i ohe: 

 1. Wehe i ka meaʻai a i ʻole ke koena: Ma mua o ka hoʻomaʻemaʻe ʻana i kāu uhi ʻohe, e hoʻomaʻemaʻe e wehe i nā meaʻai a i ʻole ke koena i paʻa i ka ʻili.E hoʻohana i ka pulupulu palupalu a i ʻole ka lole e holoi mālie i nā ʻōpala a i ʻole nā ​​ʻōpala. 

 2. E hoʻohana i ke kopa maʻemaʻe a me ka wai: E hoʻopiha i kahi kīʻaha me ka wai mahana a hoʻohui i kahi mea liʻiliʻi o ke kopa kīʻaha maʻalahi.E hoʻopaʻa i kahi lole palupalu a i ʻole ka ʻōhuʻu i loko o ka wai kopa a holoi mālie i ka uhi ʻohe e wehe i ka lepo a i ʻole nā ​​​​huka.E hōʻalo i ka hoʻohana ʻana i nā kemika koʻikoʻi a i ʻole nā ​​​​mea hoʻomaʻemaʻe abrasive no ka mea hiki iā lākou ke hōʻino i ka mea ʻohe.

ipu aniani lids bamboo1

3. Holoi pono: Ma hope o ka hoʻomaʻemaʻe ʻana i ka uhi ʻohe me ka wai kopa, holoi maikaʻi me ka wai maʻemaʻe e wehe i ke koena kopa.E hoʻomaloʻo i ka uhi me kahi kāwele maʻemaʻe e pale ai i ka pōʻino o ka wai a i ʻole ka ulu ʻana o ka poʻi. 

 4. E hō'ole i ka ho'oluhi 'ana: He mea nui ia e 'alo i ka ho'oluhi 'ana i ka uhi 'ohe i loko o ka wai no ka manawa lō'ihi, no ka mea, hiki i ka nui o ka wai ke ho'opō'ino a pohā paha ka 'ohe.Akā, e holoi i ka uhi me kahi lole pulu a maloʻo koke.

ipu aniani lids bamboo3

5. E noi i ka aila maoli: No ka mālama ʻana i ka ʻālohilohi a me ke kūlana o kāu uhi ʻohe, e hoʻopili i kahi ʻaila liʻiliʻi, e like me ka ʻaila niu a i ʻole ka ʻaila mineral.E hamo i ka aila ma ka ʻili o ka ʻohe me kahi lole palupalu, e ʻae iā ia e komo no kekahi mau minuke, a laila holoi i nā ʻaila keu. 

 Ma waho aʻe o ka hoʻomaʻemaʻe maʻamau, eia kekahi mau ʻōlelo aʻoaʻo no ka mālama ʻana iā ʻoeipu aniani lids bamboo: 

 - E hoʻokaʻawale i ka lā pololei: Pili ka ʻohe i ka lā a hiki i ka loaʻa ʻana o ka lā ke lilo i mea mae a palupalu paha.E kūʻai i nā ipu aniani me nā poʻi ʻohe ma kahi anuanu e mālama i ko lākou kala maoli a me ka ikaika.

ipu aniani lids bamboo

-E hōʻalo i nā wela wela: E hoʻonui a ʻae ʻia ka ʻohe i ka pane ʻana i nā wela wela, no laila ʻoi aku ka maikaʻi o ka mālama ʻana i nā ipu mai nā kikoʻī wela a i ʻole ke anu.

 - E nānā i ka pōʻino: E nānā mau i kāu uhi ʻohe no nā hōʻailona o ka pōʻino, e like me nā māwae a i ʻole nā ​​ʻōpala.Inā ʻike ʻoe i kekahi pilikia, e ʻoluʻolu e hoʻoponopono koke iā lākou i mea e pale aku ai i ka ʻino.


Ka manawa kau: Apr-03-2024
Kau inoa